banner reinigen

Edelstenen reinigen en opladen.

Voor een optimale werking van jouw edelstenen en kristallen is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen en op te laden. Zodat de negatieve energie afgevoerd kan worden en positieve energie weer aangevuld wordt.

Niet voor elke edelsteen geldt dezelfde methode van reinigen en opladen, sommige edelstenen kunnen bijvoorbeeld niet tegen water of fel zonlicht. Bij de beschrijving van elke edelsteen kun je zien hoe deze gereinigd of opgeladen kan worden. 

Deze drie methodes zijn voor álle edelstenen geschikt.

* Smudgen met Salie en Palo Santo

Houd je steen in de rook van de Salie of Palo Santo, met de intentie dat alle negatieve energie afgevoerd mag worden. Het is trouwens ook heerlijk om met Salie en Palo Santo je huis en/of praktijkruimte te reinigen. 

* Met andere edelstenen/kristallen

Er zijn edelstenen die gebruikt kunnen worden om andere edelestenen te reinigen en/of op te laden. Bijvoorbeeld amethist, bergkristal of seleniet. Leg je te reinigen of op te laden steen op de steen of het schaaltje en laat het een dag liggen. Zorg wel dat de steen die je hiervoor gebruikt ook zelf regelmatig gereinigd wordt. Zie hier voor mooie selenietschaaltjes. 

* Het volle maanlicht

Het is een hele fijne en mooie manier om je edelstenen op te laden in het licht van de maan. Zeker als de maan vol is, is de energie extra krachtig. Je kunt je stenen gewoon in de vensterbank of op een tafeltje voor het raam leggen. Buiten kan ook, maar let wel op de weersomstandigheden, sommige stenen kunnen niet goed tegen water of vocht. Binnen is een veilige optie en werkt net zo krachtig. 

Winkelwagen
Scroll naar boven